dimarts, 2 de desembre del 2008

Ferran Torrent


Ferran Torrent es l'autor del llibre "Un negre amb un saxo". Va néixer a Sedaví, comarca de l'Horta, el 30 de maig de 1951. Va començar la carrera de Dret, però la va deixar i va començar a treballar com a representant comercial i després en altres oficis. En l'actualitat es dedica en exclusiva a escriure. També es periodista i escriu en llengua catalana. Es un dels escritor valencians actuals més reconeguts a ota España.


Com a professional de les lletres, ha conreat un ventall diversificat de gèneres. Així, a banda de l'obra narrativa, ha escrit prosa assagística: Tocant València (1995) i un llibre a mig camí de la narrativa i el llibre de viatges: Living l´Havana (1999). Ha fet incursió en el gènere dramàtic, O tú o res, i Nit i dia, obres de teatre estrenades el 1991 i el 1993 respectivament, escrites en coautoria amb Carles Alberola. Ha participat en el guionatge per al cinema de tres novel.les seves (Un negre amb un saxo, Gràcies per la propina i L'illa de l'holandés) i de la pel.lícula El complot dels anells. També ha intervingut en taules redones i ha participat en un seguit d'actes com a Escriptor del Mes, de la Institució de les Lletres Catalanes, l'abril del 1996.
D'altra banda, com a periodista, és constant la seva presència en els mitjans de comunicació a mitjançant d'articles, cròniques i comentaris. Part de la seva obra ha estat traduïda al castellà i al francès.